10 anbefalte podkast-episoder

Det var så gøy å skrive innlegget 10 anbefalte bøker fra bokhylla i går, så jeg dundrer løs på 10 podkastepisoder jeg anbefaler. Jeg hører minst en times tid med podkast hver dag, når jeg går eller gjør husarbeid (lite husarbeid, men mye gåing).

Jeg vil anbefale episoder, for det er få podkaster jeg hører på fast, utenom ingefær og Coltings nakna sanning. De kommer begge ut med en ny episode hver uke. Og det er en fryd å høre på dem begge, også for å høre noe norsk og svensk, siden det går mye i engelsk (les: amerikansk) ellers.

Jeg pleier å søke på visse personer som jeg er interessert i (i podcaster-appen), også høre på episoder der de har vært gjester. For eksempel stalket jeg James Clear en periode, og da hørte jeg på alt der han hadde gjestet. Enten det, eller så søker jeg på temaer.

Uansett, det er visse episoder som stikker seg ut. Det er dem der du bare vil lytte og lytte, og glemmer helt tid og sted, som de sier.

Ti på topp (fritt etter hukommelsen)

Joe Rogan Experience #601 – Katy Bowman

Joe Rogan er både smart og morsom (en nokså ålreit kombinasjon), og han stiller de beste spørsmålene. Ikke rart han er så populær. Podkastene er lange, gjerne på tre timer, men denne var verdt hvert sekund. Katy Bowman har jeg skrevet om i innlegget Tre forbilder i august.

Joe Rogan Experience #712 – Wim Hof

Må ta med denne når jeg først er inne på Joe Rogan. Wim Hof har en fantastisk historie, både personlig og forskningsmessig om det autonome nervesystemet. Han har noen litt spesielle verdensrekorder, for å si det mildt.

Joe Rogan Experience #566 – Sue Aikens

Alltid gøy å høre om folk som går ut av A4-livet. Sue Aikins flytter ut i Alaska alene, hun er kvinnen i ”life below zero”, har blitt tygd på en bjørn (og nesten drept), og mottoet hennes er visstnok «if it hurts, don’t think about it.»

Lars og Pål, episode 5 – Hva er naturlig bevegelse?

Endelig noe på norsk! Denne var superinteressant og lærerrik. De snakker mye om evolusjon, og er innom både Erwan Le Corre, Katy Bowman og Daniel Lieberman. Pål Jåbekk er kjent for å være en smart fyr som vet utrolig mye.

You are not so smart

For et navn på en podkast! Men ja, vi er ofte ikke så smarte som vi liker å tro….

Her er det mye å hente, men spesielt episode 12 om sjalusi var spennende. Da jeg hørte på denne så kjørte jeg bil, og du vet når man ikke legger merke til at man kjører, fordi man er helt borti i noe annet. Dette ble en sånn langtur.

Katy Says

Katy Bowman sin egen podkast. Episode 23: Nature school. Denne episoden var veldig rørende, der de blant annet snakker om ”the last child in the woods”. Jeg hører stort sett på de fleste Bowman-episodene, men av og til syns jeg hun verten blir litt vel irriterende og skrålete. Så hun må man ta med en klype salt.

Kropp & själ, episoden ”acceptera smärtan”

Svensk podkast fra Svensk p1 som tar opp aktuelle helse- og psykologispørsmål. Denne episoden var veldig interessant om Acceptance and Commitment-therapy, der de intervjuer Steven Hayes og Richard Wicksell.

Invisibilia

Episoden som har den fengende tittelen The Secret History of Thoughts.

Husk lommetørkle!

Coltings Nakna Sanning

Episode 23. Colting intervjuer Shahzrad Kiavash. Hun har amputert begge beina, og driver med triathlon! En ekstremt sterk og rørende historie, men også inspirerende for den som liker å bevege seg og strekke seg mot nye mål og utfordringer.

Art of charm

Episode # 257 med James Clear. Transform Your Habits. Både om vaner og business, og litt annet snacks.

Har du noen podkaster du vil anbefale?

Og forresten, se dette innlegget for hvordan du kan laste ned podkast til mobilen.

God lyttings!

Kremt. Alle disse fine illustrasjonsbildene fra yayimages ass. Dette følte jeg illustrerte u.t skikkelig godt i sitt podkast-lytting-liv.

Husk å følge Helseatferd på Facebook!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *