30 dagers bloggutfordring

I det siste har jeg ikke skrevet en dritt.

Det er flere grunner til det.

  • jeg jobber 100 % som innleid konsulent i et firma som ikke har noe med Helseatferd å gjøre (altså mangel på tid)
  • jeg har prioritert hvile og søvn (av og til må man fjerne ting i tilværelsen for å få tid til andre ting, og nå har blogginga måtte vike)
  • jeg har latt perfekt stå i veien for bra

Grunn nummer 1 og 2 kan jeg leve med. Men grunn nummer 3 er litt av et nederlag. Det er mitt slagord, at man ikke skal la perfekt stå i veien for bra..for å få ting gjort. Likevel har jeg greid å psyke meg sjøl ut ved å prøve å være ”perfekt”.

Prestasjonsangst

Når det kommer til prestasjoner, også blogging, så vil man jo gjøre det så bra som mulig. Ikke bare vil jeg være en som skriver bra, jeg vil være en som skriver best. Jeg vil ha en blogg som likes og deles til den store gullmedaljen. Jeg vil ha mange lesere, og jeg vil legge ut stoff med kvalitet, som betyr noe for folk. Ikke bare noe vræl.

Men etter innlegget Kåt, glad & takknemlig, så har jeg psyka meg sjøl ut. Fordi jeg måtte levere like bra som det innlegget ble (her dro nok ordet ”kåt” i overskriften en del lesere). Men innlegget ble også trykket i Bergens Tidende, og det var stas.

Så – etter det så har jeg skrevet noen tekster, som jeg ikke har lagt ut – fordi de ikke har vært ”perfekte, eller bra nok”. Men man er alltid en dårlig dommer av sitt eget arbeid – det blir aldri bra nok.

Derfor. En utfordring til meg selv, for å komme i gang igjen. 30 dager med blogging. Et blogginnlegg om dagen. Så får leserne være dommere av om det er bra eller ikke.

Hvorfor?

Jeg har lyst å gjøre noe ut av skrivinga. Jeg har lyst å skrive mer, og jeg har lyst at flere skal lese det jeg skriver. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på blogginga, og bare en hatmail. Og skal man bli god til noe, så må man gjøre det mye. Mengdetrening er nøkkelen til å bli god, også for skriving. Om det er 10 000 timer som skal til er omstridt, men mengde kan ikke skade. Noe blir bra, noe ikke like bra. Ingenting blir perfekt.

Det blir korte innlegg (en A4-side) og det blir hver dag. Så følg med, eller bli med på utfordringa?

Utfordringa starter i dag 12.mars 2016, og slutter 12.april 2016.

Husk å følge Helseatferd på Facebook!

9 thoughts on “30 dagers bloggutfordring

  1. Savnet bloginnlegg fra deg…..skjønner nå hvorfor. Så skulle jeg nå sjekke om du hadde blogget igjen – og YES, DET hadde du 😉 Måtte bla meg til de siste innlegget du hadde skrevet (for å få med meg alle) og det var innlegget før dette.
    Du skriver veldig bra Bergljot. Bra utfordring jeg er glad du har tatt. Gleder meg til å lese alle du hittil har skrevet snart :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *