90 sekunders pitch om Helseatferd

Denne uka har jeg hatt en hel haug med i-landsproblemer, spesielt med datamaskiner og elektroniske duppedingser. I dag har jeg sittet og frest til verden mens jeg har trykket som en gal på greier jeg ikke forstår, og toppet dagen med å sperre begge kortene mine. Også jeg som bare vil være ute, bade og løfte tunge ting.

I tillegg så er jeg med på et gründertrening-kurs i regi av Fjellflyt. I dag skulle alle ha en 90-sekunders pitch om seg selv og sin bedrift. Jeg hadde (selvfølgelig) problemer med både lyd og bilde, og fikk ikke presentert. Jeg hadde til og med øvd, flere ganger, blant avislesende pensjonister, for å sørge at jeg holdt mine 90 sekunder. Uansett, dette var det jeg skulle si på 90 sekunder:

Alle sier at de vil ha god helse, og alle sier at det er viktig. Men når vi står ovenfor et sjokoladekakestykke, eller timer i sofaen foran tv-en, så er det dét som blir viktig, og ikke helsa di.

Jeg mener at en stor del av årsakene til at vi har så mye sykdom i samfunnet i dag handler om at disse kortsiktige belønningene overstyrer de langsiktige konsekvensene. Vi spiser feil, vi beveger oss for lite, vi stresser og ruser oss – også tenker vi: «Jeg starter på mandag, etter ferien, når jeg får mer energi, når jeg er ferdig med eksamen.»

Og vips – så går årene – også blir vi syke.

Verden vil forandre seg, men den forandrer seg for sakte. Mennesket må lære å endre, og ta kontroll over, egen atferd. Helseatferd har som mål å bidra til at problemene vi ser knyttet til dårlig helse går ned, både for samfunnet og for enkeltindividet. Det er målet – og er det noe jeg har lært etter at jeg startet bedriften – er at middelet endrer seg underveis.

Jeg fikk en tekstmelding her en dag som sa: «Nå har jeg slutta å røyke! De dumme bloggene dine har hjulpet meg!» Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg skulle drive med blogging.

Det handler ikke bare om å drive for seg sjøl, men det handler om å kunne påvirke og bidra til at folk får enklere liv.

Takk for meg!

Lyst å få blogginnleggene fra Helseatferd rett i postkassa? Meld deg på nyhetsbrevet!