Hva med å tømme fryseren før du kjøper noe nytt?

Siden det allerede nå er snakk om ”etter jul” og ”nyttårsforsetter” så tenkte jeg at jeg skulle begynne på noe som jeg har tenkt på en stund, og som faller inn under kategorien ”seinere, bare ikke i dag”. Nemlig å skrive litt igjen.

Det er jo forskjell på ”one day» og «day one” som jeg så på instagram om dagen.

Det jeg tenkte jeg kunne skrive om var ukas utfordring.

Ukas utfordring her i huset er å ikke handle på en uke. Altså fra fredag til fredag.

Er det en utfordring?

Ja. Den siste tiden har jeg vært en til to ganger i butikken for å handle, hver dag. Stikker på butikken for å kjøpe lunsj i arbeidstida, og handler etter jobb. Da blir det til at jeg handler uten en plan, så det jeg kjøper er i hytt og pine. Jeg kjøper for eksempel sitroner, for så å komme hjem og se at det er sitroner i kjøleskapet. Jeg handler kjøttdeig, for så å se at det ligger flere pakker kjøttdeig i fryseren. Jeg kjøper mørk sjokolade og lakris, men det blir alltid spist opp, og da må det kjøpes nytt…

Hvor lenge kan du være værfast i eget hjem?

For en tid tilbake så jeg et intervju med en fyr i USA som ikke kunne gå ut på grunn av stormen. Han sa at de kanskje hadde mat for et par dager, og så var det krise. Da tenkte jeg at jeg kunne fint klart meg en måned , med alt som ligger i fryser, skap, kjeller og kjøleskap.

Så ukas utfordring er – ikke handle i matbutikk på en uke (og da var det ikke handlet inn til dette formålet på forhånd). Nå er det bare en dag igjen. Erfaring så langt:

  • Slipper å bruke tid i matbutikker (som jeg ikke er noe glad i)
  • Fått tint og spist opp både lam og svin fra fryser
  • Fått spist opp grønnsaker og poteter som sang på siste verset
  • Fått laget knekkebrød av masse frø-greier i skapet
  • Hatt glede av å finne en lime og ingefær i kjøleskapet som jeg ikke hadde oversikt over, og gleden av å lage te av dette
  • Gleden av å finne gammel honning bakerst i skapet som jeg kunne ha i teen
  • Gleden av å glede seg til å handle
  • Gleden av å skrive handleliste til det jeg savner og mangler

Nokså tidlig hadde jeg gått tom for oppvask-såpe, noe som ble stor diskusjon på jobben om jeg kunne vaske opp kjelene med grønnsåpe. Og visstnok kan man det. Og avslutte vasken med eddik.

Så, nå har jeg skrevet et blogginnlegg uten å vente til etter jul. Det var ikke langt, det var ikke perfekt, og jeg vinner nok ingen priser for det. Men jeg har fått gjort noe jeg har tenkt på lenge – nemlig å skrive.

Day one.

Hmmmm, når man har ganske lite, så blir man veldig glad for det man har (dagens visdomsord)

One thought on “Hva med å tømme fryseren før du kjøper noe nytt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *