Mental trening skjer på trening

Mental trening høres ut som et litt mystisk «fag». Som om noen skal krype inni hodet ditt, og flikke på tankene dine sånn at du tenker ”riktig”.

Du skal på en måte gå på et kurs eller et foredrag, også skal du forstå hvordan du skal tenke.

Og teknikkene, så vidt meg bekjent, er ulike fra kursholder til kursholder, men ofte innholder det visualisering, ”indre dialog” og det å sette seg mål.

Vi sier ofte at vi må ”ha med oss hodet” eller ”hodet må være på plass” og alt det der.

 

Colting again

Jeg hørte igjen på en av Jonas Coltings podcaster, der det ble litt snakk om mental trening. Han sa: Mental trening skjer på trening.

Og det må man si seg enig i.

Når man er på trening, ute på løpeturen, på skituren eller hva som helst, så har man alltid med seg hodet sitt. Wherever you go, your mind will follow, som buddhistene sier.

Og det er på trening at du utsettes for situasjoner der du har lyst å trekke deg, som å løpe saktere eller ta litt minde vekt på vektstanga. Det er da du må øve på å være i situasjonen, og gjøre det tunge og slitsomme likevel, selv om tankene dine sier noe annet. Hvis du ikke øver i situasjonen på å presse deg selv om du blir tungpustet, så nytter det ikke at du hjemme har visualisert at du er sterk som en løve.

Akkurat som eksponeringstrening må til for den som har fobi for å ta heisen. Det nytter ikke å sitte og snakke med psykologen om det. Man må alltid ut å trene i heisen.

Husk å følge Helseatferd på Facebook!