Møt opp

I dag har jeg holdt et lite foredrag for treningsbransjen, og et av punktene som jeg snakket om var å ha fokus på det viktigste – nemlig ferdigheten å møte opp (på trening).

Rundt trening så er det for mye fokus på detaljene.

Det er fokus på hva slags program som er det beste, hva man skal spise før trening, hva man bør spise etterpå. Om det er kettlebellstrening som er best, eller om slyngetrening er det mest effektive. Bør man kjøre korte intervaller, eller lange? Hvor mange reps bør man ta av knebøy? Er utfall det beste, og hvor ofte bør man trene det? Hva slags sko passer til hva, og hva slags stoff bør treningstoppen være i? Er det lurest å trene om morgenen, eller er det best å trene om kvelden? Er det dumt å trene når man er trøtt, og hva er raskeste veien til å bli slank?

Virvaret av løsninger

Overalt i media så spyttes det ut den ene trenden etter den andre på hva som som er ”best” og ”mest effektivt”. Treningsbransjen får et imageproblem når det skal tilby alt mulig rart av løsninger og varianter. For det er som de sier; vil du bli venner med alle, så blir du ikke venn med noen.

Marshall Brickman sa: I have learned one thing. As Woody says, ‘Showing up is 80 percent of life.’ Sometimes it’s easier to hide home in bed. I’ve done both.

Det er det viktigste når det kommer til trening, som i livet ellers. Møt opp.

Vis at du kan møte opp, om det er på et senter, i skauen, på fjellet, på stuegulvet, eller hva som helst. Vis at du kan møte opp tre ganger i uka, kanskje fire. Gjør det uke etter uke, helt til ukene blir til år.

Når det først har gått et år, og du har møtt opp tre ganger i uka – da kan du begynne å tweake på detaljene. Hva slags program er det beste? For hva? Hva slags duppeditt trenger jeg for å måle treningen? Når er det V30-føre egentlig? Er bikramyoga bedre enn Ashtanga-yoga?

I Crossfit er de kjent for de kule sitatene: Train. Eat. Sleep. Repeat.

Vi gjør det ofte for komplisert, og det psyker oss ut. Så gjør det enkelt. Det er summen av alle oppmøtene som teller. Lær deg den viktigste ferdigheten: å møte opp.

Tøying eller ikke tøying? Hvem bryr seg? Nybegynnere bør iallefall ikke bekymre seg over sånt.

Husk å følge Helseatferd på Facebook!