Når treningstøyet blir et problem

Det var ei som sa til meg her om dagen at hun fint kunne kommet seg på trening, men treningstøyet stoppet henne. Hun visket det til meg som om hun var litt flau, fordi hun mente at det var en dårlig unnskyldning, men det er det absolutt ikke.

Hennes greie var at hun ikke hadde pakket treningstøyet klart. Så når hun kommer hjem fra jobb, og skal dra ut igjen for å trene, så må hun gjennom en rekke elementer før hun kommer seg avgårde. Det vil si at hun må finne fram tights, topp, sokker, sko, sekk, vannflaske. Og enda verre om hun skal dusje på treninga: Håndkle, toalettsaker, ekstra undertøyskift, rene klær (og annet?).

Når vi snakker om tilrettelegging så er dette en avgjørende bit. Den atferden du vil gjøre mer av (som å trene) må være lett tilgjengelig (få hinder).

Styr og hindringer

Akkurat som de færreste av oss endrer standardinnstillingene på datamaskinen fordi det er for mye styr, så bør det ikke være for mye styr å komme på trening.

BJ Fogg gjør det vanskelig for seg selv å spise popcorn (atferd han vil ha mindre av). Han legger popcornet oppå øverste hylle ute i garasjen. Hvis han vil ha popcorn må han både ut av huset, inn i garasjen, finne fram en stige og klatre opp (utrolig mye styr, sammenliknet med om det stod i en skål på kjøkkenbenken).

Odyssevs bandt seg selv fast i stanga for å ikke bli lokket og fristet av Sirenenes sang.

Akkurat som vi må tilrettelegge for å gjøre mindre av en type atferd, så kan det være lurt å tilrettelegge for å gjøre mer av en annen type atferd. Spesielt den atferden som er litt seig og tung, som vi tror at vi må ha halve verdens viljestyrke for å komme i gang med.

Når du har pakka bagen, så er halve jobben gjort.

For mye hindringer